11
decembrie
2018

Cum sa iti alegi invitatiile de nunta

“Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia raiului.” William Shakespeare

Nunta – un eveniment de mare pret, o zi unica din viata oricarui cuplu! Si cu ce poate incepe o nunta, mai bine decat cu o simpla si unica invitatie! O invitatie speciala, pentru oamenii speciali din viata mirilor.

Fiecare etapa din organizarea nuntii, necesita multa munca de documentare – incepand de la aranjamentele florale, decor, constumul de mire, rochia de mireasa, pana la alegerea verighetelor, a marturiilor si bineinteles a invitatiilor de nunta.

Dupa ce mirii si-au ales locatia nuntii, stiu data marelui evenimet, si-au facut lista de invitati si stiu bineinteles tematica nuntii lor, alegerea invitatie este urmatorul pas.

Si ce ar trebui sa stie orice pereche de miri in momentul alegerii invitatiilor? Ei bine, exista foarte multe aspecte ce trebuie luate in considerare, dar in primul si primul rand, tanara pereche de miri va trebui sa stie ca: invitatia de nunta trebuie sa ii reprezinte.

Invitatia de nunta – cartea de vizita ce prezinta pesonalitatea mirilor!

De ce este invitatia de nunta o carte de vizita? Ei bine, hai sa ne gandim cum analizam o carte de vizita in momentul in care o primim. Ne uitam la cromatica, ne uitam la informatiile ce le contine, analizam materialul din care este creata….Si exact ca si o carte de vizita, invitatia de nunta ne ofera aspecte asemanatoare, dar sub o alta forma, mai draguta si mai aproape de cel ce o primeste.

Informatiile de contact acum prind o noua forma, mult mai personala si mai delicata. Transformate sub forma unui text, informatiile vin ca o chemare a tinerei perechi de miri, la cel mai important eveniment din viata lor – nunta.

Despre textul expus pe aceasta si prin materialul din care este creata, invitatia este cea care ne dezvaluie personalitatea mirilor, dar si tematica si coloristica aleasa de acestia pentru marele eveniment.

Invitatia de nunta are 2 mari obiective si anume:

 1. sa evidentieze personalitatea mirilor
 2. sa dea tonul si informatiile despre marelui eveniment.

De ce?

Raspunsul este simplu: invitatia este cea care ajunge prima data in mainile invitatilor. Invitatia este cea care ofera oamenilor dragi, prietenilor si rudelor, primele informatii despre marele eveniment!

Ce trebuie sa ai in vedere cand iti alegi invitatia de nunta

O data ce v-ati hotarat asupra tematicii nuntii, alegerea invitatiei de nunta este urmatorul pas. Ceea ce te sfatuim noi, este sa iti faci o lista cu mai multe modele de invitatii ce se incadreaza in tiparul nuntii tale.

Primul lucru la care va trebui sa te gandesti este culoarea. Poate ti se pare ciudat, dar este important ca invitatia sa iti fie in acelasi ton sau intr-un ton asemanator cu decorul si culorile salii. Gandeste-te la ce flori ti-ai ales pentru decorul salii, la culori si la decoratiuni si nu in ultimul rand gandeste-te ce vrei sa transmiti. Daca vrei sa induci o stare de bine si veselie, alege numai culori pastelate, daca vrei sa dai nuntii tale un aer regal nu ezita si alege invitatii de culoare violet, iar daca vrei sa fii mai formal, axeaza-te pe culori precum grena sau bleumarin.

Daca ti-ai ales culoarea, acum poti alege si forma. Daca nu vrei ceva clasic de forma dreptunghiulara, atunci fii indraznet si alege o alta forma: ovala, patrata sau de ce nu o invitatie simpla, insotita de o panglica, ce poate fi oferita fara plic. Daca vrei un altfel de invitatie, ei bine nu ezita sa ceri furnizorilor de invitatii de nunta, o oferta cu cele mai inedite invitatii. Poti sa iti alegi o invitatie sub forma de autobuz sau geamantan, o invitatie sub forma de evantai sau puzzle si sigur cu acestea vei iesi clar in evidenta!

Acum ca stii atat forma invitatiei cat si culoarea sau culorile acesteia, mai trebuie sa iti alegi textul ce il doresti a fi inscriptionat si fontul acestuia. Ei bine, la prima vedere, acest lucru e unul usor, dar nu e, si iti spunem si de ce. Gandeste-te la invitatii tai, la varsta acestora, la modul de interpretare al acestora, dar si la lizibilitatea textului. Un text ce contine un mesaj clar si precis, scris cu un font vizibil si in contrast culorii invitatiei va fi foarte apreciat de invitati. In schimb, un text mic si inghesuit, scris intr-o culoare asemanatoare culorii invitatiei, va provoca multa neplacere.

Inainte de a trimite textul final sau datele finale furnizorului de invitatii, nu uita sa mai verifici o data datele transmise, pentru a fi cele corecte. In cazul in care tu ti-ai creat textul pentru invitatii, verifica-l sa nu contina greseli de ortografie sau de exprimare.

Ce informatii trebuie sa contina o invitatie de nunta

Cum spuneam mai sus, incearca sa creezi sau sa alegi un text clar si la subiect. Nu incarca invitatia cu foarte mult text. Fii concis!

Cele mai importante informatii ce trebuie sa se afle pe o invitatie de nunta, sunt urmatoarele:

 1. numele miresei si a mirelui
 2. numele parintilor mirilor
 3. numele nasilor
 4. data si ora desfasurarii casatoriei la starea civila si locul desfasurarii acesteia
 5. ora desfasurarii casatoriei religioase, numele bisericii si adresa acesteia,
 6. locatia restaurantului sau a salii unde are loc petrecerea,
 7. numerele de telefon la care se va confirma prezenta
 8. data limita pana la care se poate confirma prezenta

Ce trebuie sa stii despre invitatiile de nunta

 1. Ai grija ca invitatiile de nunta sa se incadreze in bugetul tau.
 2. Nu achizitiona niciodata un numar fix de invitatii, comanda intotdeauna invitatii in plus deoarece s-ar putea sa fii omis anumite persoane importante
 3. Pe invitatiile de nunta, sa nu treci niciodata informatii legate de costul meniului, cadouri sau bani
 4. Ai grija cum treci numele pe plicul invitatiilor. Aici va terbui sa te adresezi corect si nu prescurta numele persoanelor invitate. Foloseste doar formularile domnul, doamna, domnisoara si chiar si prescurtarile lor
 5. Trimite invitatiile de nunta cu 2-3 luni inainte de marele eveniment – asa toata lumea va avea timp sa se pregateasca;

Acestea ar fi cateva aspecte foarte importante de luat in considerare in momentul in care iti alegi invitatiile de nunta. Daca respecti toate cele mentionate in articolul nostru, suntem convinsi ca vei face alegerea potrivita si toata lumea va fi multumita.

Multa bafta in alegerea invitatiilor de nunta si…. Casa de Piatra!

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*